Lena & Emma

…bloggar om sitt exjobbande i Orissa, Indien

att skriva ett ex-jobb i indien, men ändå inte 12 oktober, 2010

Filed under: Uncategorized — Emma J @ 20:08

Hej allihopa!

Nu sitter jag i vår cementbungalow i Bhubaneshwar och svettas i natten. Det är fortfarande varmt, men mycket mycket torrare än i Mumbai. Så även att vi inte har ac så trivs vi. Hoppas dock att de utlovade myggnäten kommer komma upp inom kort.

Idag var det en stor dag, för idag var vi på Urban Development Resource Centre’s (UDRC) kontor för första gången, och fick träffa Ms Monalisa som är huvudkvinnan och på så sätt vår närmsta chef att rapportera till. hon är trevlig. Men det är svårt att komma till ett främmande land och inte ha någon aning om hur saker och ting går till här och sen försöka komma fram med förslag på vad man skulle kunna undersöka (nähä… shocking news!). Det är mycket väntan och det började redan i morses när vi vaknade halv åtta för att vänta in frukosten som skulle komma runt 8-8.30. 8-10 kom en kvinna med Chai (gott) och lite senare kom hon tillbaka med chapati-bröd (gott) med lite bönor eller så (milt) till frulle. Service! Sen kom Anindyta som äger stället och är jättetevlig. Hon åkte till USA idag för att vara borta i två veckor och sjunga, vilket är kul för henne men synd för oss. Efter ett litet snack med henne väntade vi in en kille som skulle ta oss till en uttagsautomat som vi antagligen tömde på rupier då vi skulle betala två (för Indien, dyra) månadshyror kontant… Sen bar det av mot kontoret! Monalisa satt i möte, så vi fick tid att bonda med ASFs (se länken till höger) tre ditsända svenskar. Det kändes bra att få lite råd från erfarna arkitekter som varit på kontoret sen början av september. märker nu att detta blir en jobbig text att läsa, bara vi gjorde det, sen det sen det… bla bla bla… ursäkta, men jag är trött…

Mötet med Monalisa var som  man kunde förvänta sig. hon kom med lite förslag som lät intressanta men vi ska ta ett tag och kolla runt på andra projekt och läsa in oss lite på finasiering av slumupgradering innan vi bestämmer oss för ett ämnesområde. Så vi är här på plats, vi fifflar med vårt ex-jobb, men det känns som det går trögt. Vi har heller ingen väg/stig/snöre att följa så det ska bli spännande att se vad vi kommer komma fram till. Jag vet att det hursom kommer bli lärorikt, men hur alla lärdomar ska tas ner i en uppsats blir en annan femma! Det är så mycket annat som händer, än att vi sitter stilla och läser. imorgon ska vi på studiebesök till Cuttack, så vi ska upp om 6,5 h och innan jag får sova måste jag packa inför helgens utflykt till Puri som tar vid direkt efter studiebesöket. Vi tänker vara duktiga och sitta där och läsa, förhoppningsvis med havsutsikt, men då det är ett tiodagarskalas på intåg och kontoret ändå kommer vara stängt tors-sön så kanske vi lägger tiden på kulturstudier istället. Men det vore skönt att känna att vi kommer igång.

Backpacker å ena sidan, seriös student å andra sidan. Det är inte som andra resor när det är 4 dagar här, fyra dagar där, spelar ingen roll, flyget hem är enda datumet att hålla koll på. Så det är nytt. Men lärorikt. Och många gånger mycket mer givande på många nya sätt.

Nu hoppas vi alla att maten Emma åt på marknaden och betalade fem rupier (knappt en krona) för inte ska sätta magen hennes i panik, och att värmen går ner lite så att hon får sova gott!

Ps. Har hittat två nya husdjur, kackerlackor. Den större modellen. Humle o Dumle? Tim o Tom? Kaffe o Kaka? De är inte döpta i toaletten än… Men en vacker dag…

Annonser
 

One Response to “att skriva ett ex-jobb i indien, men ändå inte”

  1. Mia Says:

    Tycker mig känna igen vissa drag av er upplevelse.. 😉 Roligt att höra lite mer vad ni gör! Jag tänker så här. Det är frusterarande att vara vilsen. Men ta några djupa andetag och våga vara i nuet, försök hitta en trygghet i sökandet eller kanske varandet snarare. Det är erfarenheten och processen som blir mest värdefull i sådana här projekt. Det går inte att lösa världens problem på några månader. Och i princip vilket ämne som helst blir mycket intressant att arbeta med. Ni kommer att få ut en massa av att bara vara nyfikna, uppmärksamma och reflektera. Och det kommer ju mycket av sig självt.. Mycket faller på plats först efteråt. Ta det lugnt, det kommer att bli skitbra. Heja!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s