Lena & Emma

…bloggar om sitt exjobbande i Orissa, Indien

Turistsöndag med primater – 2010-11-14 16 november, 2010

Filed under: Bhubaneswar — Emma J @ 07:15

internet la ner igen… sa har kommer ett forsenta inlagg om var sondag, hall till godo!

Idag har vi varit duktiga och helt lämnat skolarbetet för dagen. Då vi inte har så mycket till socialt liv förutom varandra och de på kontoret blir det lätt att skolan flyter över på kvällen och att man inte är ledig ordentligt nån gång. Sen att lördag är arbetsdag gör också livet lite hårdare. Gillar Sveriges arbetsförmåner… men som sagt, idag var det inget med det. Vi började dagen med chai 7.40 (husan vet ju inte att vi skulle ha sovmorgon), drog oss till 8.30, frukort och till den en Bollywoodrulle. Sen åkte vi till Udayagiri- och Khandagiri-grottorna som är bland de tidigaste exemplen på Jainism (Jaina) bergs-huggs-arkitektur från 100 f. kr. Det var imponerande att se alla fresker som huggits ur berget, samt sovsalarna där upphöjningen längst in verkade som huvudkudde. Sen var där jättesöta apor också och vi fick tipset att inte knyta nävarna som om vi höll i något, utan istället spreta med fingrarna så skulle de inte gå till attack. Vi klarade oss utan blessyrer.

Ungefär lika intressanta som aporna var de två blondinerna (vi). Så nu vet jag inte hur många kort vi är med på, smygtagna från konstiga håll där vi säkert gör de knasigaste miner. Det är verkligen få blekansikten i Bhubaneswar, men vi finns och vi rör oss i flock. Så efter grottorna åkte vi till finaste hotellet i stan för att hälsa på ASF-Anna med familj: Mayfair Lagoon. Det är ett sånt där ställe där allt ska andas lyx, gedigna material, passopper med lustiga hattar, ac, hissmusik överallt och en liten plaskpool. Sen att de kombinerar det med flytande plastkrokodiler och hoppande delfiner i själva lagunen är ju bara en kitchig detalj… Väl på Mayfair unnade vi oss en hårbehandling. Så i två timmar satt vi med saker i håret eller väntade på varandra och kom ut med härligt fönade frisyrer som tagna från 90-talet och gick och åt middag med Anna, Alma, Fredrik och Fredriks pappa Leif. Det blev en dosa special, en pannkaka med fyllning, fast inte rullad som crêpes utan bara vikt en gång. Det var gott och räddade upp humöret som hade fått klara sig utan lunch och mutats med chai och kaka på salongen.

Kaffe finns ju nämligen nästan inte. I alla fall inte svart eller starkt eller efter lunchen. Man kan få ”kaffe” vilket betyder mjölk med näskaffepulver. Priset togs på restaurangen som kunde erbjuda white coffee (kaffe m mjölk), men som tyvärr inte hade black coffee… Hmm. Vi funderar fortfarande. Trots denna konstanta koffeinbrist försöker jag hålla humöret och arbetstempot uppe, men det är en kamp och jag ser fram emot teoriskrivning i januari med en kopp vid min sida. Det är iksom inte planering om det inte kommer med kaffe.

Imorgon åker för övrigt ovannämnda Anna med familj till Bangalore. Det är vår sista ASFare som nu lämnar Orissa för nya marker och nya studier, så nu är den svenska delegationen decimerad till 28 % av vad den en gång var, och vårt sociala liv med för den delen 😉 Men det kommer bli intensiva dagar nu fram tills vi åker. Imorgon ska vi börja planera in 1 500 bostäder på en rätt liten yta så vi kommer ha att knåpa med. Men det är kul och det är verkligen spännande att få en sån här chans att arbeta med det man brinner för!

Sen när jag kommer hem ska det eventuellt bli att svänga höfterna i takt till Bollywoodmusik, så ni som är i Göteborg och saknar Indien (blink blink Anna) är välkomna att hänga på!

Glad fars dag och kram

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s