Lena & Emma

…bloggar om sitt exjobbande i Orissa, Indien

Sista veckan! 19 november, 2010

Filed under: Bhubaneswar — Lena @ 19:47

Hej allihopa!

Nu börjar det dra ihop sig, startskottet för sista veckan har gått och vi har redan mer inplanerat än vad vi haft någon vecka tidigare. Vi arbetar för fullt med att få ihop allt material som vi behöver till presentationen som vi ska göra för alla på kontoret på fredag. Imorgon, lördag, ska vi först jobba, sedan ta en tempeltur (så vi inte har missat detta innan vi åker) och på kvällen tänkte vi lyxa till det och åka till Mayfair och ta en ansiktsbehandling och eventuellt en öl… På söndag har vi blivit bjudna till 1-års kalas av Shibani från kontoret då hennes dotter Sai fyller år. Verkar vara en ganska stor grej det där att fylla ett år här i Indien, så det ska bli intressant att närvara. Vi måste därför också hinna köpa något till henne, även om vi har en bok om Sverige att ge… (tips?!)På måndag väntar en stor marknad i Cuttack där hantverkare från alla möjliga ställen samlas för att sälja sina verk. Bali Yatra heter marknaden och infaller vid fullmåne denna månad varje år, syftet är att fira handeln som  pågick mellan Orissa och Bali förr i tiden.

Sedan blir nog tisdag, onsdag och torsdag tre hektiska dagar innan det är dags för presentation och avfärd mot Dehli på fredag 14.40. För övrigt väntar även minst ett besök till skräddaren för att hämta min kavaj och se om den äntligen har blivit den formen jag eftersträvade för tre veckor sedan.

På fredag landar vi kl. 16.45 i Dehli och har blivit lovade att bli upphämtade där för att sedan åka hem till vår handledare Monalisa som bor i Dehli. Där ska vi redovisa arbetet för henne och även få bo hemma hos henne över natten. Får se om vi stannar där alla nätter eller om vi tar in på hotell sedan. Vi har i vilket fall som helst planerat att åka till Agra på måndagen, för att besöka Taj Mahal på tisdagen! Vi lämnar Dehli för Mumbai på torsdagen den 2 december och där kommer vi träffa Lina och Oskar från klassen som gör sin studie i Mumbai. Vår handledare Gunnar kommer också att komma till Mumbai och tillsammans ska vi besöka SPARC igen och även där kommer vi presentera arbetet som vi gjort här i Bhubaneswar.

Efter fem hektiska och troligtvis överdrivet varma dagar i Mumbai så väntar hemfärd till Sverige natten mellan den 6 & 7 december! Ser väldigt mycket fram emot det även om det först väntar några spännande veckor till här i Indien!

Hoppas allt är bra mer där hemma! Massa kramar

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s