Lena & Emma

…bloggar om sitt exjobbande i Orissa, Indien

Sista rycket i BBSR 25 november, 2010

Filed under: Bhubaneswar — Emma J @ 18:33

Kära vänner,

nu börjar livet i Bhubaneswar gå mot sin ände och då vi lever enligt devisen ‘it’s better to burn out than to fade away‘ så har de senaste dygnen varit smått hektiska. Måndagen blev rätt chill då det inte blev marknad utan kontor, en vanlig måndag. Tisdagen däremot började vi känna flåset i nacken på att få iväg saker till våra svenska handledare innan vi åkte och satt därför hemma på våra stolar vi spenderat massa tid på innan det var dags för Bali Yatra. Marknaden var spännande men vi har ännu inte lärt oss att kolla, dubbelkolla och sen trippelkolla information som ges så det blev en del förvirring och försening. Men det var trevligt ändå och vi åkte Pariserhjul, tjenade med lite folk vi kände (!) samt köpte krimskrams. Sen komma hem och sova. Upp nästa morgon, till kontoret, gå tidigt för att hämta saker hos skräddare, kom iväg sent ändå, sen försening hos skräddaren , ilfart (i rickshaw…) till Mayfair för ansiktbehandling. Där hade de ingen koll på att vi hade bokat men lyckades klämma in oss ändå. Sen hem till värdfamiljen för middag och trevligheter. Sent i säng och med en whiskey innanför västen. Varken Lena eller jag sov speciellt bra. Sen upp till kontoret, hem senare än tänkt, packa lite, maila, ladda över saker på internet, baka kaka med Pari (gott), göra Pani Puri (tror Lena kommer blogga långt om det nån dag nära dig…) och nu hem för finish.

Ska bli både kul och tråkigt att lämna BBSR. Jobbet har gått bra och vi har lyckats hålla oss till tidsplanen vi satte ihop hemma i Sverige rätt bra, och det är mycket bra jobbat för att vara i ett u-land och arbeta utifrån LPP- och LSS-principerna! Imorgon är det stor presentationsdag, först på morgonen för organisationerna vi jobbar med här nere och sen på kvällen för vår handledare Monalisa i Delhi. På lördag ska det vara över och vi går på semester! Mot Agra och shoppingtempel. Fast jag vet inte hur mycket (lite) mer som egentligen går ner i väskan… Att så många små saker kan bli så stora tillsammans…

kanske kommer bloggandet bli lite mindre frekvent en period nu, vi får se. Men snart är vi hemma igen och kan berätta ansikte mot ansikte för alla som vill höra!

 

Kram

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s