Lena & Emma

…bloggar om sitt exjobbande i Orissa, Indien

Delhi 27 november, 2010

Filed under: Delhi — Lena @ 14:32

Så anlände vi äntligen i Delhi efter närmre tre timmars försening. Sista förmiddagen i Bhubaneswar var rolig, sorglig och lite stressig. Vi fick gå upp tidigt för att hinna packa och duscha då vi skulle bli hämtade av Mithali från jobbet och besöka hennes hus innan vi gick till kontoret. Hon kom lite innan nio och då gick vi bort till hennes hus som inte låg så långt från där vi har bott. Kanske inte så oväntat hade de lagat stor lunch till oss halv tio på förmiddagen och vi som redan hade ätit frukost fick göra allt för att tänja våra magsäckar till det yttersta. Vi orkade dock inte allt och skämdes lite men det fanns ju inte så mycket att göra. Vi fick skyndat till jobbet runt tio tiden och sedan väntade en presentation från vår sida som gick bra. Vi pratade lite och sedan fick Dibakar på kontoret översätta till Oriya och på det sättet höll vi på i en timme. Det blev en hel del diskussion under tiden och vi försökte få grepp om så många av kommentarerna som möjligt. Efter presentationen verkade alla nöjda och det blev lite stressat eftersom vi var tvugna att komma hem för att äta lunch och åka till flygplatsen. Vi räckte över några gåvor och sedan fick vi också några gåvor. Det var ett väldigt fint silverhjul som är en symbol för soltemplet i Konark, vi fick även vars två fotlänkar med små bjällror på (vilket är vanligt här) och sedan målade de kanterna på våra fötter röda vilket man tydligen ska göra varje gång man går till sin svärfars hus och detta är även en tradition balnd kvinnorna. Blev en väldigt fin och rörande liten rit när de skulle måla våra fötter och sedan blev det fotografering med allihopa utanför kontoret. Då vi hade blivit lite sena fick vi även uppleva vår första tur på en moped i Indien då vi blev skjutsade hem för att vinna lite tid. Vi slängde i oss lite mat och sedan bar det av till flygplatsen, stressen var lite förgäves då vi snart upptäckte att flyget var närmre 3 timmar försenat. Men vi började prata med två tjejer från Delhi som också hade gjort någon sorts field study i Orissa och fick en massa bra tips av dem om Delhi och vips var det dags att flyga.

På flygplatsen blev vi hämtade av en bil som Monalisa hade ordnat med och som skulle ta oss hem till henne. Vi som trodde att hon bodde inne i Delhi blev lite förvånade när det kändes som att vi körde ut på landet och fick sitta i en massa bilköer i över en timme. Men väl framme så fick vi veta att hon bor i en av Delhis många satellitstäder som egentligen inte ligger så långt från centrum men vi hade tagit en  genväg (senväg denna gången) runt Delhi i stället för rakt igenom. Hos Monalisa blev det mat och sedan sängen eftersom klockan hade hunnit bli mycket.

Idag söndag har vi suttit hela dagen och pratat om vårt förslag med Monalisa och nu ska vi gå på bio ikväll, får se hur mycket vi kommer förstå 🙂 Sedan åker vi till Delhi imorgon för att checka in på hotell och titta på sevärdheter.

Hoppas ni har det toppen där hemma i Sverige, vi har ju också fått känns på lite kyligare väder nu när det bara är 18 grader på kvällen här i Delhi! 😀

Kramar

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s