Lena & Emma

…bloggar om sitt exjobbande i Orissa, Indien

röda fötter 9 december, 2010

Filed under: Uncategorized — Emma J @ 19:52

Här kommer första delen av adventskalendern ‘Indiska återblickar’. Den handlar om hur Lena och Emma fick sina fossingar färgade röda och utspelar sig på ett trångt kontor i BBSR. Dagen är den tjugosjätte november 2010.

Storyn går som följer: Fredagen var vår sista dag i BBSR och det var dags att redovisa vad vi gjort i sex veckor för alla inblandade. Kvinnor från Mahila Milan var där, OSDF var där, kontorspersonal var där samt några till. Det gick sådär. Kvinnorna var inte direkt stormförtjusta över de fyravåningshus vi ritat och det drog ut på tiden när det skulle översättas fram och tillbaka. Men till slut var alla glada och vi överlämnade en bok om Sverige, en 20-kronorssedel med Selma samt kort från vår tid i Bubba. I retur blev vi avtackade med blommor, ett silverhjul som representerar soltemplet i Konark och Orissa, med fotlänkar (från Shibanis dotter Sai) samt röda fötter.

Röda fötter är ett spännande fenomen där utsidan färgas röd av en hennabaserad färg. Detta är ett måste om man ska besöka svärfaderns hus eller helt enkelt vill vara lite extra fin. Att få detta som en sista avskedsgåva var otroligt rörande och det kändes så väldigt omtänksamt. Färgen finns till liten del fortfarande kvar och förhoppningsvis dröjer det länge än innan minnena bleknar.

Till sist var det såklart gruppfotosession på verandan innan vi åkte moppe hem till huset för att kasta i oss lunch och ila till flygplatsen.

Annonser
 

One Response to “röda fötter”

  1. Dick Urban Says:

    Tack för era inlägg. Stå på er om flervåningshus. Välkomna hem. Jag har skrivit ut er text men inte läst allt än. Har ni ny version eller ska jag läsa färdigt det jag fått? Vi hörs!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s